Školní rok 2018/2019

Ve školním roce jsme toho prožili opravdu hodně . Zde je malé ohlédnutí za tímto školním rokem.

Činnost náš sbor zahájil v tomto školním roce v úterý 11. září (mladší sbor) a 13. září (starší sbor). Scházeli jsme se pravidelně v učebně 4. B, zkoušky mladšího sboru trvaly 1 hodinu, zkoušky staršího sboru trvaly 1,5 hodiny.

Koncertovat jsme začali již 18. září, kdy jsme vystoupili na Zahradní slavnosti naší školy.

Další vystoupení proběhla v říjnu - nejprve se 11. října 2018 představil starší pěvecký sbor na Minikoncertu k vernišáži Výstavy ke 100. výročí republiky a 125. výročí školy. Dne 13. října 2018 reprezentoval naši školu celý pěvecký sbor Fontána se svým programem na Slavnostech škol Prahy 5.

O víkendu 23. - 25. listopadu jsme strávili společně čas na soustředění v Týnci  nad Sázavou. Kromě zpívání, společného povídání, vycházek  a hraní her jsme zde měli náš první adventní koncert. Také jsme zde poprvé nahrávali.

Prosinec se nese v duchu příprav na Vánoce. V naší škole probíhá již tradiční Vánoční zpívání, na kterém vystupují všechny třídy se svým programem a také náš pěvecký sbor Fontána. V letošním roce vystupoval mladší pěvecký sbor ve středu 19. prosince a starší pěvecký sbor ve středu i ve čtvrtek 20. prosince 2018.

V lednu se pěvecký sbor Fontána vypravil na další nahrávání. V závěru školního roku dostaly děti CD s výběrem písní, které jsme při lednovém nahrávání nazpívali.

V březnu nás čekalo, sboristy oblíbené, soustředění, které proběhlo tentokrát v prostorech školy. Sešli jsme se v pátek odpoledne, nacvičili jsme několik společných písní, ale měli jsme i prostor pracovat odděleně v jednotlivých sekcích sboru. Společně jsme se navečeřeli a vydali jsme se i na malou procházku Prahou. Pak nás čekalo přespání ve třídách ve spacácích :). V sobotu nás čekalo ještě zpívání, společný oběd v restauraci  a balení a pak již hurá domů :).

Na jaře nás navštívili přátelé z projektu Edison. Ve čtvrtek 21. března 2019 se konal Den otevřených dveří a tato akce byla zakončena koncertem našeho pěveckého sboru. Posilou nám byli i žáci z různých tříd, kteří se rozhodli sdílet s námi své dovednosti nejen v  oblasti hudební, ale třeba i v dramatické.

Poslední koncert se konal 23. května 2019. Mladší sbor ukončil svou činnost v úterý 28. května, starší ve čtvrtek 6. června 2019.


Publikováno dne: 30. 6. 2019

Pěvecký sbor Fontána - školní rok 2018/19