Heather z Minnesoty ve 4. B

V pondělí 12. 11. k nám zavítala učitelka "Heather" z amerického státu Minnesota. Na dopoledne se připojila ke 4. B a tato třída ji společně s třídní učitelkou B. Soukupovou provedla po budově ZŠ, ukázali jí klasickou výuku na naší škole. Porovnali jsme též tradice v ČR a USA, žáci zazpívali českou lidovou píseň a anglickou koledu. Ve školní tělocvičně ukázali Heather tradiční českou hru "Rybičky, rybičky, rybáři jedou!" a Heather nás naučila také jednu americkou hru, o které jsme následně zjistili, že je obdobou tradiční české hry "Cukr, káva, limonáda..". Při prohlídce školy žáci provedli Heather i na půdě, kde je momentálně k vidění výstava "100 let republiky a 125 let ZŠ Kořenského". V rámci dopoledního programu jsme navštívili i nově otevřené hřiště na nedalekém Dětském ostrově. Pak již bylo třeba vrátit se do školy. Heather dětem nabídla, že si mohou dopisovat s jejími žáky v Minnesotě a oni jí položili několik dotazů, na které žáci z USA budou následně odpovídat. Těšíme se tedy na další spolupráci!

Co o návštěvě říkají někteří žáci

  • Nejvíc se mi líbilo, když jsme byli na půdě a na Dětském ostrově s Heather. Ona učí 4 třídy a v každé je 25 dětí. V její škole je 800 dětí a Heather z nich učí 100. Učí je psát a číst. (E. M.)
  • Nejvíc se mi líbilo, když jsme zpívali českou písničku a ještě jsme zpívali anglickou písničku. Pak se mi ještě líbilo, jak jsme Heather ukázali naší celou školu. Heather se nás zeptala, jestli máme nějaké dotazy pro její žáky a pak už musela jít.  (F. B.)
  • Líbilo se mi, že jsme si s Heather povídali. A líbilo se mi, že jsme byli v tělocvičně a hráli jsme tam "Rybičky, rybáři..". Nejvíc se mi líbila půda a taky Dětský ostrov. A taky jak jsme Heather učili česky, já jsem pomáhal překládat. Heather je z Minnesoty a v Minnesotě nemají žádné tramvaje ani metra. (A. C.)
  • Mně se líbilo hraní na hřišti. Bavilo mě si s Heather povídat a taky mě bavilo ji provést po škole. (J. K.)
  • Dnes k nám přišla návštěva - jedna paní Heather z Minnesoty. A dnes jsme zažili spoustu věcí, třeba první jsme říkali jak se jmenujeme a ukazovali jsme Heather naší školu. Ukázali jsme Heather půdu a ta se jí líbila. Nejvíc se mi líbil Dětský ostrov, ale Heather pak musela jít na letiště, takže jsme tam byli 20 min. To nevadí, stejnak jsme si to užili. (V. C.)
  • Dnes se přihodilo hodně věcí. Naše paní učitelka má kamarádku Heather, která je ze státu Minnesota. Ukázali jsme jí školu. Šli jsme do tělocvičny, hráli "Rybičky, rybičky, rybáři jedou!" a další hry. A pak jsme šli na půdu a tam byla kosa a viděli jsme tank od 5. B. Pak jsme se vrátili do třídy. Měli jsme jít na Petřín, ale nešli jsme. Místo toho jsme šli na Dětský ostrov. (M. D.)
  • Seznámili jsme se s Heather a pak jsme ji provedli po škole. První jsme šli do jídelny, tam jsme si povídali. Pak jsme šli do učebny výtvarné výchovy a tam jsme si taky povídali. Pak jsme šli do šatny a tam jsme si taky povídali. Pak jsme šli do tělocvičny, tam jsme chvíli povídali a Filip pak ukázal něco na žebřinách a pak jsem já ukázal, jak šplhám na provaz. (T. W.)
  • Moc se mi líbila Heather a její angličtina. Taky se mi líbil ten mini tělák. Dobrý bylo, když jsme byli na půdě. Mně se líbila nejvíc Heather z Minnesoty. Je moc krásná, hezká, chytrá a dobrá. (R. N.)

Publikováno dne: 14. 11. 2018

Seznam článků