Babočka bodláková

Nedávno jsme zakoupili 10 larev motýlů druhu Babočka bodláková (Vanessa cardui), umístili je v motýlím pavilónku a jsou pod dozorem Josefa Kořenského ve 2. patře na chodbě. Všichni kolemjdoucí tak mohou pozorovat, jak se larvy postupně zakuklí a vylíhnou se z nich krásní motýli.

Ve středu 31. 5.  se nám vylíhli čtyři krásní jedinci babočky bodlákové. K vypuštění do volné přírody budou následující pondělí. Krmíme je cukrovým sirupem na květech.

V pondělí 5. 6. se rozloučíme s našimi kamarády - motýlky. První a druhé třídy je vyprovodí k vypuštení na školní zahrádce. Babočka bodláková vyvede v našich podmínkách dvě generace potomků a podzimní motýli přelétnou přes hory do jižních krajů, kde v teplejších podmínkách přezimují. Přejeme jim hodně štěstí.

Nakonec v pondělí 5. 6. neodletěli všichni motýli, ale čtyři se u nás ve škole rozhodli ještě na pár dní zůstat. Pokud nám to počasí umožní, vypustíme tyto čtyři jedince pravděpodobně ve středu 7. 6. Zbylých šest motýlů již lítá venku a užívá si krásného slunečného počasí.


Publikováno dne: 5. 6. 2017

Seznam článků