Myšky, Žabky, 29.1.2021 - Pohádka "O neposlušných kůzlátkách"

Jak to bylo, pohádko?

Herna třídy Myšiček se proměnila v divadelní scénu - stál zde malý domeček a herci (paní učitelky) v kostýmech zahrály dětem ze třídy Myšek a Žabek pohádku

 "O neposlušných kůzlátkách".

Jak to tedy bylo? Máma koza se rozhodla, že zajde s košíkem na trh a nakoupí zelí a další dobrou zeleninu. Kůzlátkům domlouvala, ať nikomu neotevírají dveře domečku, dokud z nákupu nepřijde. Jenže mlsný vlk to přeci jenom zkusil a kůzlátka přechytračil maskováním. Nechal si změnit hlásek, tlapku namočil do mouky, aby kožíšek měl bílý, jako mají kozy. Důvěřivá kůzlátka uvěřila a dvířka otevřela... Vlk se vrhl na kůzlátka a chtěl je sníst, ale naštěstí byla blízko maminka koza. Vlka tak potrkala a nabrala na rohy, že celý bolavý utekl hluboko do lesa.  Děti držely palce a s očekáváním příběhu přihlížely. Dobře to nakonec dopadlo.

Kůzlátka mamince slibovala, že už se poučila a nikomu cizímu příště opravdu dveře neotevřou. Tak je to i v životě, je to tak milé děti? Nikomu cizímu sami neotevíráme dveře a nikam s ním nechodíme. Maminku a tatínka posloucháme.


Publikováno dne: 3. 2. 2021

Seznam článků