Aktuálně ke stavbě

Vážení rodiče, žáci a přátelé školy,

v poslední době probíhají dokončovací práce naší půdní vestavby, chci vás informovat o jejím průběhu a plánech k využití našeho nového čtvrtého podlaží. Dokončení, původně plánované na duben 2023, proběhne v březnu 2024.

Mnozí si již všimli, že školní budova byla obohacena o výtah, který bude k dispozici i pro potřebný transport veřejnosti, nicméně před kolaudací by ještě neměl být využíván. V současné době slouží jako výtah stavební.

Stavba trvala déle, než se původně předpokládalo, a po celou dobu ovlivňovala podmínky ke vzdělávání. Oceňujeme, že žáci i zaměstnanci školy snášeli tyto nepříjemné změny s velkou trpělivostí.

Na co se můžeme v novém podlaží těšit?
Žáky i pedagogy určitě potěší učebna vaření. Bude k dispozici pro nový volitelný předmět, ale i průběžně pro plnění očekávaných výstupů předmětu Informační a pracovní výchova, ale i na třídnické hodiny a další akce jednotlivých tříd. Učebna bude zařízena pro 4 skupiny po 4 žácích.
Nová polytechnicko-výtvarná učebna bude mít nejen úžasný výhled na Petřín, ale také žákovská pracoviště s elektrickými zásuvkami a příruční sklad materiálu. Počítačová učebna z prvního patra se přestěhuje pod střechu a do původních prostor plánujeme zařídit přírodovědnou učebnu. Nahoře vznikne také malá komunikativní učebna s flexibilními místy pro výuku jazyků, opatřená sadou tabletů.
Můžeme se těšit na nové prostory pro školní knihovnu/studovnu, kde plánujeme mít prostor s dozorem pro tiché studium a přípravu žáků. Vedlejší klubovna bude k dispozici pro práci žáků ve skupinkách a odpoledne pro školní družinu a kluby. Pro setkání pedagogů s rodiči zařídíme novou hovornu, pedagogové i další zaměstnanci se zabydlí v novém zázemí.

Slavnostní otevření nových prostor plánujeme na 30. května, prostory bude možné si prohlédnout v průběhu odpoledne před školním plesem. Výuka v nové počítačové učebně by mohla být zahájena již v průběhu měsíce dubna.


Publikováno dne: 28. 2. 2024

Seznam článků