Vzpomínky studentů na minulé projekty Edison v překladu našich žáků

Můj oblíbený film se natáčel v Praze. Film byl velmi zvláštním příběhem lásky, ale to, jak v tom filmu byla ukázána Praha, to bylo úžasné. Řekla jsem si: já  tam musím. Musím se přece podívat na město Rockstar (název toho filmu). A dokázala jsem to.

Praha je úžasná. Srdečná, milá a plná zajímavých věcí. Nechci se vrátit domů. Lidi, které  jsem potkala a úžasné přátelé, které jsem poznala. Nikdy, nikdy na ně nezapomenu. Kořenského byla obzvláště milá a vstřícná k Edison projektu. Celý náš tým by rád poděkoval škole. A na závěr, Praha bude vždy  moje město ROCKSTAR.

  Sanya, India

 

I ♥ Kořenského in Prague. Už jsem v České republice víc jak tři týdny. A užívám si to tady, hlavně ty týdny, které jsem strávil s úžasnými dětmi základních škol. Jsem rád pokaždé, když vidím, že tyto děti se se zájmem dovídají o čínské kultuře. Jsem v Praze nováček a považuji za štěstí zažít zde kulturní šok. Když jsem ochutnal poprvé české knedlíky, byl jsem překvapený velkým rozdílem mezi českými a čínskými knedlíky. Praha je nejnádhernější město, které jsem kdy navštívil.  Harmonické životní prostředí a vztah mezi přírodou a lidmi je to, co se mi líbí nejvíce.

  Haihui Li (Harvey), Čína 

 

Jsem vděčna, že jsem měla tu možnost poznat tak úžasné osoby v krásném městě Praha. Dozvěděla jsem se hodně úžasných nových věcí o tomto městě a doufám, že vy jste se dověděli něco o mě a mé rodné zemi Kanadě. Každý den po škole jsme objevovali nové části města a byli jsme vždy okouzleni. Děkuji vám, že jste nás pozvali do vaší školy a poctili nás tak úžasnou zkušeností.

    Leonor, Kanada

 

Mabuhay! Ahoj! Hodně pozdravů z Filipín! Jsem opravdu šťastný, že jsme měli tu možnost pobýt týden na této škole. Nebudu lhát. Ze tří škol, na kterých jsme byli, tuto mám nejraději. Každý, myslím tím fakt každý, je milý, učitelé, studenti i personál. Náš team i já jsme se cítili opravdu jako doma, starali se o nás a měli nás tu rádi. Nejenom že jsme se podělili o naši kulturu, stali jsme se částí rodiny, kterou je tato škola. I po návratu na Filipíny si budu pamatovat ten krásný čas tady. Srdečně zdraví,

 

  Rebomafil Cipriano Bayot (Fil), Filipíny

 

Mám ráda Prahu

Mám ráda Prahu, protože ….

Krásné kopce, řeka, počasí

Nádherné budovy, hrad, kostel, orloj

Skvělí lidé, učitelé, studenti, kluci a holky.

Díky vám všem za to, že jste mě obdařili tak krásným týdnem a cennými vzpomínkami.

Jisté je, že mi budete všichni chybět a nikdy nezapomenu !!!!

  Jung Kao (Gloria), Taiwan

 

Miluji Prahu!

Mám ráda Prahu z mnoha důvodů. Když jsem poprvé přijela, byla jsem ohromena překrásnou architekturou. Mými oblíbenými místy se staly Pražský hrad, Karlův most, zahrady Pražského hradu. Líbí se mi to, že bez ohledu na to, kde se nacházíte, téměř vždy máte krásný pohled na město. Lidé, které tady potkávám, jsou také úžasní. Netušila jsem, jací milí a srdeční mohou lidé být k naprostému cizinci, jako jsem já. Jsem natěšena, jak budu vyprávět mým přátelům i rodině o všech těch úžasných zkušenostech, které jsem tady získala. Také mám v plánu naučit se připravovat českou kuchyni, protože myslím, že se stávám závislou. Tady je několik super obrázků. Na shledanou a děkuji všem za všechno.

  Sonya Uddin, USA 

 

Opravdu jsem si užil tu dobu strávenou tady v Praze, a líbí se mi tady mnoho věcí

Líbí se mi:

  • super chladný vítr
  • Pražský Hrad
  • Karlův most
  • pivo Urquell
  • architektura budov
  • pražský dopravní systém
  • Staroměstské náměstí
  • Václavské náměstí
  • české knedlíky
  • guláš
  • parky a zahrady
  • milí lidé a děti

Děkuji vám, že jsem tu mohl být a že jste ke mě byli milí. Budu si pamatovat mé zkušenosti zde po zbytek mého života.

Děkuji Kořenského!!!

Papontee Veerapravati (Pro), Thajsko


Publikováno dne: 23. 5. 2016

Seznam článků