Zpětná vazba od rodičů - účastníků setkání 26. 2.

V úterý 26. 2. jsme se zúčastnili setkání rodičů a školy, která byla zastoupena nejen pedagogy a vedením školy, ale také žáky školního parlamentu, který představil svoji činnost i návrhy na zlepšení výuky. Bylo velmi inspirující vidět, že i děti mají aktivní zájem o dění ve škole. Povídaly o tom, co vše podnikají, jaké aktivity vymýšlí, a musíme uznat, že pro nás - rodiče, bylo vše velice příjemným překvapením. Nabízí se otázka, kolik z toho nám doma naše děti poví. Na otázku "co bylo ve škole" se mnoho z nás dozví jen...."dobrý". Dozvěděli jsme se spoustu informací o činnosti školy, budoucnosti, ale i problémy, se kterými se škola potýká.

Pro nás, rodiče, byla důležitá možnost zapojit se do  diskuze a přednést svoje návrhy na zlepšení výuky i komunikace mezi rodiči a školou. Řešili jsme také nové možnosti komunikace mezi školou, dětmi a rodiči. Toto se ukázalo jako velice zajímavé téma, kde jsme našli mnoho námětů k debatě a zdokonalení.

Velkým zklamáním pro nás byla mizivá účast rodičů. Je to velká škoda, protože to byla jedinečná možnost pohovořit si s vedením školy, pedagogy i zástupci  zřizovatele o možnostech a budoucnosti  školy a ovlivnit některé dění ve škole. Například loni jsme debatovali o skladbě volitelných předmětů pro 5. třídu.

Chtěli bychom touto cestou ocenit, že se taková setkání konají a rádi bychom touto cestou apelovali i na rodiče, aby těchto možností využívaly plnou měrou, jde přece o naše děti.

Těmito milými slovy vyjádřili svůj dojem ze setkání z 26. února manželé Schrollovi. Moc děkujeme za podporu a vážíme si toho vzácného porozumění, že škola a rodina mohou a mají táhnout jedním směrem.


Publikováno dne: 7. 3. 2019

Seznam článků