Rizika kyberprostoru

V úterý 8. ledna 2019 proběhla ve škole první beseda ze série přednášek a besed pro rodiče a veřejnost. Seriál besed bude probíhat v rámci projektu Výzva 28 hrazeného z Operačního programu Praha pól růstu – Inkluze a multikulturní vzdělávání.

Náplní prvního setkání s rodiči byla přednáška spojená s besedou na téma Rizika Kyberprostoru, vedená kpt. Ing. Mgr. Tomášem Daňhelkou, vrchním komisařem oddělení kybernetické kriminiality Krajského ředitelství policie Středočeského kraje.

Účastníci z řad rodičů i pedagogů měli možnost se dozvědět nejen o rizicích, které jak děti, tak dospělé mohou potkat při pohybu na internetu, ale také jak se těmto nebezpečným situacím vyhnout – a to nejen v prostředí počítače, ale také v mobilních telefonech či tabletech. Zajímavým tématem byla jak ochrana před napadením zařízení zvenčí, ale také praktické otázky stran hesla či nastavení jednotlivých služeb, aplikací či antivirových programů.

Přednáška byla uzavřena plamennou diskusí, při níž byly odborníkem z praxe odpovídány různé dotazy či zároveň vysvětleny postupy, jak sebe či děti ochránit před nevhodným jednáním, se kterým se můžeme na síti setkat.


Ke stažení

Publikováno dne: 9. 1. 2019

Seznam článků