Dotazník - komunikace rodičů a školy

V nedávné době jsme vytvořili dotazník týkající se komunikace rodičů našich žáků se školou, kterého se nakonec zúčastnilo 130 rodičů. Dotazník se skládal z 5 otázek, z nichž u některých šlo zvolit více než jednu odpověď.

Z odpovědí vyplynulo, že nejčastěji používaným komunikačním prostředkem rodičů je e-mail, který nejen že byl zvolen jako nejoblíbenější způsob komunikace rodičů se školou, ale také byl vybrán jako nejlepší pro předávání informací rodičům od školy. Naopak na lístečku vyhovuje předávání informací ze školy dotázaným rodičům nejméně.

Zeptali jsme se také, zda rodiče navštěvují pravidelně třídní schůzky nebo konzultační hodiny a drtivá většina zde odpověděla, že je navštěvují pravidelně. Jen minimální počet rodičů zde uvedl, že je nenavštěvuje vůbec. Pokud jde ale o konzultační hodiny pedagogů samostatně, tak je nadpoloviční většina nevyužívá.

Výsledky vezmeme v potaz v naší další komunikaci mezi rodiči a školou. Od září 2017 chystáme například elektronický zápis do kroužků školy.

Všem zúčastněným děkujeme za spolupráci.


Publikováno dne: 7. 3. 2017

Seznam článků