Moře pro Kořenského - pozvání na výstavu

Zveme všechny rodiče a přátele školy na exkurzi do iluzorního moře v Galerii Portheimka ve dnech 2. - 11. listopadu

Moře pro Kořenského je environmentálně výtvarný projekt školy a aktivního výtvarníka, realizovaný s podporou MČ Praha 5.

Úvod této spolupráce proběhl již v červnu 2016, kdy členové výtvarné skupiny www.zivavelryba.cz spolu se žáky a učiteli ZŠ a MŠ Kořenského v parku Portheimka vytvořili iluzivní moře a ostrov z přebytečných materiálů. Zapojili se do vzdělávací hry, v níž žáci netradiční formou uchopovali souvislosti života na Zemi a potřebu ochrany životního prostředí.

Další část projektu následovala v září, těsně po začátku školního roku. Žáci měli pocit, že se "ještě neučí", ačkoli šlo o důležitou adaptační aktivitu s důrazem na respektování pravidel spolupráce a s významným vzdělávacím potenciálem v oblasti pracovních a sociálních kompetencí.

Spolupráce jednotlivců a hravá forma výuky tím však nekončí, pokračujeme přípravou výstavy vzniklých artefaktů v malé výstavní síni Portheimka. Žáci tak budou vystavovat po boku aktivního umělce Pavla Černého, který se spolu s výtvarnou skupinou Živá Velryba snaží prosazovat zásady šetření životního prostředí a minimalizace odpadu. Výstava bude obohacena také o další prvky projektu Moře pro Kořenského, a to literární a animovaná žákovská dílka s mořskou tématikou.

V dopoledních hodinách (všední dny kromě pondělka) je výstava připravena pro mateřské školy a žáky prvního stupně základních škol. Odpoledne vhodný program pro školní družiny.


Publikováno dne: 10. 10. 2016

Seznam článků