Sbírka pro psí útulek DogPoint

Od února jsme zpracovávali nápad Danielky Kašparové ze 4.A, která projevila přání pomoci psímu útulku. Stálo nás to hodně času, plánování, obcházení a domlouvání, ale nakonec celý projekt přinesl své ovoce, za mohutného přispění rodičů a dětí naší školy :)

Na sbírce pro psí útulek Dogpoint (www.dog-point.cz) jsme vybrali celých 2780kč, které jsme včera slavnostně předali ředitelce útulku a předsedovi představenstva. Ti za námi přijeli se třemi pejsky, ukázali a popsali dětem, jak vypadá odchyt pejska a předvedli dětem, že i takový průměrný voříšek se může naučit krásně počítat :) Což bylo pro mnohé inspirativní zjištění :). Na závěr akce proběhlo i krátké hlazení, což mělo podobný úspěch, jako když pejsek mezi dětmi hledal po čichu schovaný tenisák.

Hned druhý den ráno jsem od vedení Dogpointu obdržel další děkovný mail, ve kterém děkují všem dětem, rodičům i skole za to, že v dětech pěstuje pocit sounáležitosti s ostatním živým tvorstvem a umožňuje jim pomáhat světu kolem sebe. Také nás pozvali na podzim na výlet do novéhu útulku, tak uvidíme, co nám ještě tahle akce pěkné přinese.


Publikováno dne: 21. 5. 2015

Seznam článků