Žabky, Myšky, 15. 1. 2021, Pohádka - Perníková chaloupka

Herna třídy Žabek se proměnila v les, ve kterém vyrostla jedna kouzelná chaloupka. Byla celá z perníku, a moc krásně voněla. 

Máme rádi divadlo a tak se jen tak nespokojíme s tím, že si jej nemůžeme pozvat z venku. Paní učitelky se toho nebojí, nastudují pohádku, obléknou se do kostýmů a dětem samy zahrají divadelní představení. Dnes to bylo "O Perníkové chaloupce".

Jak to bylo s Jeníčkem a Mařenkou, co sbírali jahody v lese? Jak to tak bývá, zabloudili.  Celí hladoví a nešťastní se vydali za světýlkem.  Hladově okousali střechu perníkové chaloupky. Ježibaba je chytila, do chlívku zavřela, pěkně vykrmila, v peci zatopila. Ale chytrý Jeníček s Mařenkou babici utekli. Hodná pohádková babička dětem pomohla, Ježibabu popletla a poslala ji jiným směrem. Ježibaba celá utrmácená se do chaloupky vrátila, na perníkové těsto zadělala, perníkové tašky upekla. Děravou střechu si vyspravila, a dál spokojeně žila. Děti našli správnou cestu domů a bylo veselo. Dobře vše dopadlo.

Zazvonil zvonec a pohádky je konec.

Po pohádce na každého dětského diváčka čekal malý kousek čerstvě upečeného perníčku. Byl to kulturní zážitek se sladkou tečkou.

 


Publikováno dne: 15. 1. 2021

Seznam článků