3. 3. Myšky - Návštěva knihovny, program O kohoutkovi a slepičce

V úterý 3. 3. 2020 navzdory deštivému počasí jsme se vydali s dětmi do nedaleké pobočky městské knihovny v Praze na Andělu. Sice asi největší zážitek dětí byla právě cesta a dešťové kapky a následně pohled z výšky. Přesněji z oken v 1. patře knihovny na chodníky a kolem jdoucí chodce.

V knihovně nás přivítala paní Dáša, která pro nás měla připravený příběh O kohoutkovi a slepičce. Společně jsme si poslechli příběh, pomáhali jako vítr foukat, jako kohoutek kokrhat. Příběh byl napínavý a nakonec jsme jako slepička pomáhali vyčistit studánku, aby mohla téci čistá voda. Vše dobře dopadlo, kohoutek byl díky slepičce zachráněný a slíbil, že už nebude tak lakomý a o každé zrníčko i šťavnatou jahůdku a jeřabinu se se slepičkou, svou družkou, podělí.

Po skončení programu jsme mohli v dětském oddělení knih vyzkoušet, jak se v knihovně chovat a prohlížet si nabízené knihy. Než jsme se vrátili do školky, zapůjčili jsme si knihu O kohoutkovi a slepičce od spisovatele Z. Milera. Příběh si znovu připomeneme a přečteme po obědě během odpočívání.


Publikováno dne: 6. 3. 2020

Seznam článků