17. 1. 2020, Myšky a Žabky, Divadlo "Lední medvídku vrať se domů"

V pátek 17.1. dopoledne k nám do školky zavítala divadelní společnost Ančí a Fančí. S dětmi jsme pozorovaly, jak se staví kulisy divadla. Povídaly jsme si,  jak se v divadle můžeme chovat a co raději nedělat, protože je to neslušné.

Čekalo nás krásné divadelní představení ze zemí ledu a sněhu: "Lední medvídku vrať se domů". Malý lední medvídek neuposlechne maminku a tatínka, jde si hrát a lovit ryby daleko od břehu. Chytí se společně s rybami do sítí rybářské lodi. Tam se spřátelí s kocourem a když připlují do přístavu velkého města, společně se vydají za dobrodružstvím.  Jenže se medvídek ztratí a dostane se k cirkusu, kde se mu moc nelíbí. Uvězněného medvídka z klece zachrání kamarád kocour. Nalodí se znovu na rybářskou loď, která pluje zpátky k akrktickým břehům. Lední medvídek Lars se dostane zpět domů k mamince a tatínkovi.

Medvídkovi jsme společně drželi palce a doufali, že vše dobře dopadne. Děti si odnesly ponaučení, že je třeba poslouchat rodiče, babičky a dědy, ale i paní učitelky, aby nedopadly jako ztracený lední medvídek.


Publikováno dne: 17. 1. 2020

Seznam článků