9. 5. Sovy - exkurze v České televizi

Za řeku Vltavu nás dnes odvezly tramvaje a busík až na Kavčí Hory, kde má sídlo Česká televize. Čekala nás tam milá paní průvodkyně, která v televizi pracuje už 33 let a tak jsme nemuseli mít strach, že se tam někde ztratíme, protože budova je ohromná.

Nejdříve jsme si řekli něco o vysílání a programech televize a taky o nejoblíbenějším pořadu pro děti Večerníčku a Déčku. Byli jsme v takovém krásném sále, kde bylo spousta kamer, televizí, sedadel, kostýmů a kulis a my si je mohli půjčit a vyzkoušet a vyfotit se.

Viděli jsme krátký film pro děti o tom, co všechno se v televizi děje. Potom jsme se vydali do studia 3, kde probíhalo natáčení pořadu TamTam s Míšou a viděli jsme opravdické natáčení ve vysílání, kde jsme museli být úplně potichounku. U studia byla maskérna, a když jsme potom šli dál, tak jsme viděli největší sál, kde se natáčí Zázraky přírody.

Ještě jsme se podívali do malého studia, kde dnes večer bude živé vysílání „Máte slovo“. No pak už se za námi dveře televizní budovy zavřely. Vyřídit rodičům máme pozvání na interaktivní výstavu pro děti v nové budově ČT, která se jmenuje Rohlík.

Dnes byl krásný den.


Publikováno dne: 9. 5. 2019

Seznam článků