Moře pro Kořenského - vernisáž výstavy

1. listopadu 2016 byla otevřena první školní výstava ve veřejném prostoru - parku a vile Portheimka.

Moře pro Kořenského je vrcholem celoškolního projektu, jehož úkolem bylo povznést tvořivost na spolupráci, dát vytváření třetí rozměr a dostat do povědomí nás všech životní prostředí, které je tolik zranitelné a vzácné. Na příkladu moře jsme sledovali propojenost života a hospodařili se zdroji materiálu tak, abychom se do tvorby zapojili opravdu všichni.

Po maratonu příprav byla uspořádána vernisáž výstavy, která přesahuje rámec environmentální a výtvarné výchovy - obsahuje také díla literární, polytechnická i digitální, na vernisáži zazněly písně a celou výstavu provází hudba.

Děkujeme za báječnou spolupráci skupině ŽIVÁ Velryba, vedené doslova polytechnickým umělcem Pavlem Černým. Děkujeme také paní ředitelce Malíkové a dalším zaměstnancům Portheimky za milé přijetí. Děkujeme panu místostarostovi Šollemu za krásné a povzbudivé slovo o významu moře, děkujeme všem, kdo nás přišli povzbudit svou účastí na vernisáži. Děkujeme Vám, žákům a pedagogům všech našich pracovišť, protože bez Vaší práce by výstava nemohla vzniknout.


Publikováno dne: 2. 11. 2016

Seznam článků